با پیشرفت صنایع نیاز به انواع فلزات نیز بیشتر احساس شده است. فولاد، مس و آلمینویم از شناختهشدهترین و پر استفادهترین فلزات در صنایع گوناگون به حساب میآیند. در این پست میخواهیم در مورد فلز آلمینیوم و کاربردهای آن صحبت کنیم. معمولا آلمینیوم به صورت پروفیل تولید و به دست مصرف کنندهها میرسد. با من در این پست همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درمورد انواع پروفیل آلمینیوم بدست بیاورید.
پروفیل آلمینیوم چیست؟
پروفایل در لغت به معنی جسمی است که در طول مختلف مقطع ثابتی داشته باشد. پروفیلهای آلمینیوم در صنایع گوناگون کاربردی گستردهای دارند. اصلیترین کاربرد پروفیلهای آلمینیوم در ایجاد درب و پنجره است. آلمینیوم فلزی با سطح نقرهای رنگ است که دارای جلای فلزی میباشد. این فلز سبک است و از چکشخواری بالایی برخوردار میباشد. برای تولید پروفیلهای آلمینیوم ابتدا آن را در فشار بالا و حرارت مورد نظر گرم میکنند و سپس با عبور از قالب مخصوص شکل نهایی پروفیل را به آن میدهند.
پروفیلهای آلمینویم چه ویژگیهایی دارند؟
شاید مهمترین ویژگی پروفیلهای آلمینیوم شکل پذیر بودن آن است. آلمینیوم به دلیل دارا بودن خواص شگفت انگیز از جایگاه ویژهای در بین صنایع برخوردار شده است. این فلز از وزن بسیار پایینی برخوردار است و به همین دلیل در صنایع فضایی به شکل عمده مورد استفاده قرار گرفته است.
یکی دیگر از خصوصیات آلمینیوم دارا بودن خاصیت عایق بودن نسبت به گرما است. آلمینیوم برخلاف آهن گرما را از خود انتقال نمیدهد و به همین دلیل به شکل گستردهای در ساختمان سازی و به عنوان در و پنجره مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از پروفیلهای آلمینیومی میتواند جلوی اتلاف انرژی را بگیرید.
علاوه بر استفاده گسترده آلمینیوم در ساختمان، پروفیلهای آلمینیومی به دلیل دارا بودن خاصیت عایق حرارتی در ساخت یخچالهای صنعتی نیز به کار میرود. پروفیل آلمینیوم یخچال صنعتی از خارج شدن سرما از یخچال جلوگیری میکند، علاوه بر این به دلیل دارا بودن ظاهر مناسب به زیبا دیده شدن یخچالهای صنعتی نیز کمک میکند.
پروفیلهای آلمینیوم خواص بیشماری دارند، آنها غیر قابل اشتعال هستند و به راحتی جابجا و نصب میگردند. به همین دلیل از پروفیل آلمینیوم به صورت گسترده در ساخت وسایل آشپزخانههای منازل و آشپزخانههای صنعتی استفاده میگردد.
شاید یکی از مهمترین ویژگیهای پروفیل آلمینیومی را بتوان قابلیت بازیافت آن دانست. آلمینیوم را به راحتی میتوان از سایر فلزات جدا کرده و مجددا مورد استفاده قرار داد. با این کار از وارد شدن صدمات جبران ناپذیر به محیط زیست نیز جلوگیری میشود.
کاربردهای پروفیل آلمینیوم
آلمینیوم کاربردهای بیشماری در صنایع مختلف دارد. ولی شاید بتوان عمده مصرف آن را در صنعت ساختمان سازی دانست. آلمینیوم به دلیل دوام بالا و وزن کم در صنایع مختلفی استفاده میشود که در ادامه به مواردی از استفادههای اصلی آلمینیوم اشاره خواهیم کرد.
استفاده از این فلز برای ساخت قوطی
از فلز آلمینیوم به صورت گسترده در ساخت انواع ظروف و لوازم بسته بندی استفاده میشود. این ماده از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و از طرفی زد زنگ است و باعث خرابی مواد غذایی نمیشود.
استفاده در ساختمان سازی
همانطور که گفته شد عمده مصرف آلمینیوم در ساخت درب و پنجره برای ساختمانها است. دلیل آن هم عایق بودن آلمینیوم در مقابل حرارت است.
استفاده در صنایع برقی
از فلز آلمینیوم در ساخت قسمت بالایی دکلهای انتقال برق فشار قوی استفاده میشود. دلیل این کار در استحکام بالای آلمینیوم و وزن کم آن است که این فلز را به بهترین گزینه برای ساخت دکلهای برق فشار قوی بدل ساخته است.
البته کاربردهای پروفیل آلمینیوم خیلی بیشتر از این حرفها است و در ساخت یخچالهای صنعتی، ماشین آلات صنعتی، صنایع دارویی، تولید باتری و ساخت ظروف نسوز از این فلز به صورت عمده استفاده میگردد.